Den stora träningsresan till Japan 2018

Japan är ett ord klingar lockande för de flesta som tränar karate och i somras styrde över 50 personer från våra klubbar i Stockholm, Boden och Molde kosan dit. Somliga turistade på olika håll i landet men det stora målet var att samlas i Tottori den 26-28 juli för gemensam träning under ledning av vår karatestils främsta företrädare. Även ett 20-tal från föreningarna i Värmland deltog. 

 svenskar

Vissa hade även tränat några dagar innan i Hombu Dojo - och en (Alexander Pagot) hade redan plöjt kihon och kata i flera veckor! På seminariedagarnas program stod inte bara kator som t.ex. Papuren, Kosokun Dai , Chatanyara Kushanku och Unshu. Den kumiteintresserade kunde också få väldigt bra matchning under ledning av en av japanska karatelandslagets tränare sensei Ayumi Kameyama. 

Givetvis undervisade vår Soke Masahiro Okamura och Kaicho Yukio Okamura under delar av seminarierna men starkast på instruktörshimlen lyste ändå katavärldsmästarinnorna Sensei Mie Nakayama och Sensei Rika Usami. Båda förmedlade på ett mästerligt vis de idéer och tekniker som vår stilgrundare Soke Yoshimi Inoue (1946-2015) utvecklade. 

I anslutning till seminariedagarna anordnades 1st Inoue Cup, en karatetävling för både barn, ungdom och vuxna där 13 länder deltog. Många av de nordiska resenärerna deltog som tävlande eller domare. Det var en spännande och kul upplevelse för samtliga – och flera fick fina medaljplatser! 

Men det var inte bara träning och tävling som stod i fokus. Det var en investering i karatens ursprung, japanska vänskapsband och ett härligt möte med den japanska kulturen i alla dess uttryck. Det gav definitivt mersmak inför kommande säsongers träning och fördjupning!

Bilder

 

Budo-Nord logo Swe kata trophy 80px juniortrophy2 SolnaKarateCup 80px RM 80px Karate Kid cup 80px Boden open 80px