Soligt karateläger i sommarskrud på Sjövik i Avesta den 8-10 juni 2018.

Inför vårt traditionsenliga sommarläger på Sjöviks folkhögskola utanför Avesta var förväntningarna som vanligt stora. Helgen bjöd på fantastiskt fint väder med massor av träning och bad i Dalälven.

Temat för lägret var Soke Inoues devis om vad som är viktigast för en karateteknik: balans, acceleration och tajming. Med dessa tre grunder i åtanke fick lägerdeltagarna försöka utveckla sin teknik i förflyttningar, slag, sparkar och blockeringar. Grundkatan för årets läger var kata Bassai-dai, där det noga betonades höftens betydelse i vändningar och utförande av  tekniker. Därutöver fick alla svartbälten en välbehövlig övning i katan Anan av sensei Peo Olsson.

"Det var fantastikt stimulerande för mig att få leda denna grupp, från alla våra medlemsklubbar, under denna helg. Jag vill tacka alla, både gammal som ung, som visade en sån enorm karatespirit under dessa dagar" sa sensei Peo Olsson efter lägret.

En av höjdpunkten på lägret var som alltid svartbältesgraderingen och nu har vi glädjen att gratulera följande karatekas:

svartbälten2018

från vänster:
Benjamin Eriksen - shodan
Kjell Johnsen - nidan
Nathaniel Frithof - nidan
Martin Nyberg - nidan
Trine-Mette Helset - nidan
Ulrika Lindgren - shodan
Henrik Thomsson - nidan
Arne-Peder Grövdal - shodan

Ett stort grattis från Inoue-webben!

Bilder sommarläger 2018

 

 

Budo-Nord logo Swe kata trophy 80px juniortrophy2 SolnaKarateCup 80px RM 80px Karate Kid cup 80px Boden open 80px