Historiskt karateläger i sommarskrud

Inför vårt traditionsenliga sommarläger på Sjöviks folkhögskola utanför Avesta var förväntningarna som vanligt stora. Men just denna gång var det en speciell känsla som infann sig. Handlade det om det fina vädret eller kanske det natursköna landskapet intill Dalälvens strand? Nej, vårt sommarläger hade ägt rum i fyra decennier! 4-6 juni 2017 blev en historisk träning!

Hur långt är 40 års sommarläger? Svårt att räkna i dagar men vi minns alltifrån episka besök av gamla Soke Hayashi och Soke Inoue till berättelser om natträningar, mastiga grodhoppsövningar och muntra korvgrillningar. Vi minns också att det fungerat som en samlingspunkt för våra klubbar och ett fundament för de otroliga framgångar vi har haft på tävlingssidan genom åren, såväl nationellt som internationellt.

Hur skulle då detta firas? Jo, vår egen chefskock Rainer Hurra, för dagen kallad Dieter, kom och styrde upp en grandios middag som väl nog mättade 125 tillresta karatekas. Under kvällen hölls flera hyllningstal till den som lagt grunden till där vi står idag, Sensei Per-Ola Olsson, en sann inspiratör, lärare och mentor. Det blev verkligen en kväll att minnas.  

Sitter vi då bara och minns? Nej, arbetet med att förbättra vår karateteknik forsätter oförtrutet. Temat för lägret var Soke Inoues devis om vad som är viktigast för en karateteknik: balans, acceleration och tajming. Med dessa tre grunder i åtanke fick lägerdeltagarna försöka utveckla sin teknik i förflyttningar, slag, sparkar och blockeringar. För att alla skulle förstå på bästa sätt tog Sensei Olsson hjälp av Alexander Pagot, vår alldeles egna nordiska katamästare 2017. Pagot fick också lära ut den ganska långa katan Kosokun Dai som var kul för många att bekanta sig med. Därutöver fick alla svartbälten en välbehövlig övning i katan Anan av Sensei Olsson.

gruppbild 2017

En av höjdpunkten på lägret var som alltid svartbältesgraderingen och nu har vi glädjen att gratulera följande karatekas:

Miho Ishii, shodan
Guennadi Ponomarenko, shodan
Max Talbak, nidan
Ali Korkmaz, nidan
Peter Strandbrink, nidan
Ulriqa Söderström, nidan

svartbälten

Nya minnen, nya läger. Vi ses igen på sommarläger 2018!

 Mera bilder

 

Budo-Nord logo Swe kata trophy 80px juniortrophy2 SolnaKarateCup 80px RM 80px Karate Kid cup 80px Boden open 80px